1ο Γυμνάσιο Υμηττού

Απρίλιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Οδηγίες επαναλειτουργίας του σχολείου

Οδηγίες επαναλειτουργίας του σχολείου

Καλησπέρα σας,

Το πρόγραμμα μαθημάτων που θα ισχύσει από την Δευτέρα 18/05/20 για το σχολείο μας έχει διαμορφωθεί και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Ακόμη φροντίστε να μη πετάξετε κανένα βιβλίο της τάξης, ακόμη και της Γ΄γυμνασίου διότι θα απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν στην επόμενη σχολ. χρονιά.

Επίσης, θερμή παράκληση, να μην αποφύγετε να στείλετε το παιδί σας στο σχολείο για ασήμαντους λόγους ή επειδή απλά φοβάστε. Το σχολείο δεν αντικαθίσταται με όποια εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Αν κάποιος το ξανασκέπτεται να αλλάξει γνώμη ας στείλει το παιδί και να συννενοηθεί μαζί μου. Το σχολείο μας είναι χωροταξικά τυχερό, έχει μικρά τμήματα που γίνονται δύο κομμάτια, μεγάλες αίθουσες και αυλές. Επίσης έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που πρέπει.

Ακόμη θα ήθελα να σας αποστείλω κάποιες οδηγίες:

1) Δεν στέλνουμε το παιδί μας το πρωί στο σχολείο αν διαπιστώσουμε ότι έχει την παραμικρή αδιαθεσία.

2) Να επισημάνετε στο παιδί ότι η κακή συνήθεια κάποιων παιδιών που στο παρελθόν έφτυναν όπου βρουν είναι υπό τις παρούσες συνθήκες εγκληματική. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να απομακρύνεται από το σχολείο, για το υπόλοιπο του έτους, όποιο παιδί διαπιστωθεί ότι δεν υπακούει αυτόν τον κανόνα.

3) Επίσης τονίστε τους να κρατάνε αποστάσεις από οποιονδήποτε στα διαλείμματα. Βέβαια οι εφημερεύοντες θα φροντίζουν γι’ αυτό. Αν όμως το εφαρμόζουν θα μας διευκολύνουν να λειτουργήσει με περισσότερη ηρεμία το σχολείο. Στη τάξη έχουμε φροντίσει γι’ αυτό.

4) Ακόμη να βήχουν ή να πτερνίζονται στον αγκώνα κατά προτίμηση.

5) Να μην ανταλλάσουν αντικείμενα.

6) Κάποια τμήματα δεν έρχονται από πρώτη διδακτική ώρα όλες τις ημέρες, πράγμα που αντιμετωπίζει και τον συνωστισμό. Παράκληση να στέλνετε τους μαθητές της Α΄τάξης από 8΄έως 8.10΄ στο σχολείο, όταν έχουν 1η ώρα μάθημα. Όλοι οι μαθητές θα κατευθύνονται κατευθείαν στη τάξη τους μόλις μπουν στο σχολείο.

7) Η ζέστη επιβάλει να πιούν νερό οι μαθητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Το να πάνε στις βρύσες και να βάλουν το στόμα εκεί είναι ανεπίτρεπτο. Συνεπώς πρέπει να τους προμηθεύσετε με μπουκάλι που θα έχουν πάντα μαζί τους και στο διάλειμμα.

8) Οι αίθουσες θα παραμένουν με ανοικτά παράθυρα όλη την ημέρα. Συνεπώς τα παιδιά θα πρέπει να προστατεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως κλειδιά, χρήματα που τυχόν έχουν για μετά το σχολείο.

9) Η πρόσβαση στο απολυμαντικό κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα είναι πρακτικά αδύνατη.

10) Το κυλικείο όπως ζητούν οι ειδικοί θα παραμείνει κλειστό. Τα παιδιά όμως θα πρέπει να μη μείνουν νηστικά έως το μεσημέρι. Φροντίστε να έχουν πρωινό μαζί τους.

11) Όταν επισκεφτούν την τουαλέτα, μετά να πλύνουν καλά τα χέρια τους για 20 τουλάχιστον δευτερόλεπτα με σαπούνι και νερό.

12) Έρχομαι τώρα στη θέση ενός γονέα με παιδί γυμνασίου, τα δικά μου είναι πλέον μεγάλα! Θα προμήθευα το παιδί μου με ένα μικρό τσαντάκι μέσης ή ότι άλλο είχα, όπου θα του έβαζα το πρωινό, χαρτομάντηλα, δροσομάντηλα και ένα μικρό απολυμαντικό ανάγκης, για να το διάλειμμα, ώστε να φάει με καθαρά χέρια ή να σκουπίσει τον ιδρώτα στο πρόσωπο. Βέβαια δε πρέπει να πιάνουν το πρόσωπο, αλλά αυτό είναι δύσκολο ακόμη και για τους μεγάλους. Τονίστε τους να μη ντραπούν να έχουν το τσαντάκι και το νερό μαζί τους στο διάλειμμα, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες!

13) Ως προς τις μάσκες για τα παιδιά είναι δύσκολη η χρήση και μπορεί να οδηγήσει καμμιά φορά και στα αντίθετα αποτελέσματα.

14) Σημαντικό είναι για την ψυχική υγεία των παιδιών σας να τα ενθαρρύνετε και να τα καθυσηχάζετε, τονίζοντάς τους τι πρέπει να προσέχουν.

Αυτά θεωρώ ότι θα προστατεύσουν όλους μας και μη φοβάστε, όλα καλά θα πάνε!

 

Η Διευθύντρια

Καραγιάννη Κωνσταντίνα

1ο Γυμνάσιο Υμηττού